ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΗ 6.30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ατομικές συμβάσεις, η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, ταυτόχρονα με το χτύπημα και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης δένουν την ολομέτωπη επίθεση και το σχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου για να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του.

Η δικιά μας ζούγκλα με τα ωράρια λάστιχο και το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, είναι ο δικός τους εκσυγχρονισμός. «Εκσυγχρονισμός και πρόοδος» για τα κέρδη τους, είναι η πάγια εντολή της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και «ευελιξία» που με ευλάβεια  υπηρετούν πιστά και εγκληματούν στις πλάτες μας όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Την ώρα που ο λαός υποφέρει απ’την πανδημία, με τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, τις παλινωδίες της με τα απανωτά lockdown, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας, στο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ απέλυσαν γιατρό που μπήκε μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Παρά τις τραγικές ελλείψεις και τις ζωές που χάνονται καθημερινά, απολύουν τους ήρωες, αντί να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΥ δε χάνει χρόνο, προσβάλει με ασφαλιστικά μέτρα την απόφαση επαναπρόσληψης του συναδέλφου που απέλυσε γιατί απήργησε διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας του και των συναδέλφων του. Είναι αδίστακτοι. Παρά το γεγονός ότι με την οργανωμένη παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων ο συνάδελφος επέστρεψε στη δουλειά, τον τιμώρησαν, τον τοποθέτησαν στο πιο σκληρό κομμάτι της παραγωγής, στο κρέμασμα, χωρίς καμία εκπαίδευση, στο κομμάτι που έχει δοθεί εξ ολοκλήρου μόνιμα στους εργολάβους. Στο τμήμα που δεν χορηγούνται ούτε τα ελάχιστα μέσα προστασίας, εκεί που οι εργάτες λούζονται από την κορφή ως τα νύχια με περιττώματα. Είναι ασυγκράτητοι, τώρα θέλουν και με τη βούλα των δικαστηρίων απόλυση του συναδέλφου.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν έχουν τσίπα. Την ώρα που οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Την ώρα που θυσιάζονται ζωές στους ανταγωνισμούς των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, η ΠΙΝΔΟΣ προσπάθησε να επιβάλει από το παράθυρο τον εμβολιασμό των εργατών της. Θέλει άλογα κούρσας τους εργάτες, για να είναι ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό της με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να παίζει με τις ζωές και την υγεία μας.

Η απόλυση της γιατρού στο Χατζηκώστα και το κυνήγι του συναδέλφου στην Πίνδο, στρώνουν το δρόμο για τη μεγαλοεργοδοσία της πόλης μας.  Δείχνουν τι θα ακολουθήσει για τους εργάτες αν τους αφήσουμε να τους περάσει.

Καλούμε μαζικά τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης μας στο Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 19 Απρίλη 6.30μ.μ στην Περιφέρεια.

Προετοιμάζουμε την απεργία στις 6 Μάη για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!