ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» δόνησε τους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων στη χθεσινή κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό του εργατικού κέντρου.

Εκατοντάδες νέοι, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι έστειλαν μαχητικό μήνυμα υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού της Παλαιστίνης να αποκτήσει επιτέλους το δικό του ανεξάρτητο κράτος ενάντια στην ισραηλιτική κατοχή και το ιμπεριαλιστικό μακέλεμα δεκαετιών.

«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη μέχρι τη λευτεριά» βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές δίνοντας απάντηση στην ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα που εξισώνει θύματα και θύτες, χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο λαό που πολεμά, τρομοκράτες. 

Είχε προηγηθεί της διαδήλωσης συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.  Εκεί εκ μέρους 7 φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρετισμό απηύθυνε η Δάφνη Παφίλη, αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημικού.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Χαλέντ Καμπάνη παλαιστίνιο, ορθοπεδικό γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αναφέρθηκε στους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή κατοχή, υπογραμμίζοντας ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη κρατάει εδώ και 75 χρόνια με το λαό της Παλαιστίνης να αγωνίζεται για την ελευθερία του. «Πληρώνουμε κάθε μέρα την τιμή του αίματος, σκοτώνουν κάθε μέρα αμάχους στην Δυτική όχθη, στην Ιερουσαλήμ και στη Γάζα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, για να τονίσει ότι όποτε ένας παλαιστίνιος σηκώνει ανάστημα στην ισραηλινή καταπίεση, τον χαρακτηρίζουν τρομοκράτη.  Διαπίστωσε ότι απέναντι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, σύμμαχοι του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στέκονται οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ελληνική κυβέρνηση, που έρχεται σε αντίθεση με τους ιστορικούς αγώνες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του ελληνικού λαού. Παράλληλα κατήγγειλε ότι το Ισραηλιτικό κράτος, μπροστά στην προετοιμασία χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στη Γάζα, επιδιώκει να αφανίσει όλο τον άμαχο πληθυσμό, γιατί γνωρίζει πως οι Παλαιστίνιοι δεν θα παραδώσουν ποτέ το δίκιο τους.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων από τον Δημήτρη Καλύβα, όπου ανάμεσα στα άλλα κάλεσε τους Γιαννιώτες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του παλαιστινιακού λαού, να επιστρέψει η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στη χώρα και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.